ROSTLINNÉ SALÁMY SALVE NATURA

8. ledna 2008 v 14:46 | Slunečnice |  Alternativy masných výrobků
Tato rostlinná uzenina je směs pšeničného lepku, rostlinné bílkoviny, kukuřičného škrobu, neagresivního koření, kokosového tuku, vody, přírodních aromat a esencí. Je určena pro rychlou a jednoduchou přípravu studených i teplých pokrmů pro všechny věkové kategorie.
Salve Natura je vysoce kvalitním zdrojem rostlinných bílkovin s velmi nízkým obsahem sacharidů, což je dobré zejména pro diabetiky.
Jedinečné složení rostlinné uzeniny plně nahrazuje uzeninu vyrobenou z masa, má stejný vzhled, vůni a podobné chuťové vlastnosti jako tradiční uzeniny.
Rostlinná uzenina Salve Natura je určená pro přímou spotřebu, ale lze ji i tepelně zpracovat: vařit, dusit, smažit, péct či grilovat
- v české kuchyni - na guláš, zapečené brambory nebo ji rozemlít do plněných bramborových knedlíků…
- v italské kuchyni - pizza, do špaget, na lasagne…
- ve studené kuchyni -ji můžeme použít na salát pařížský, bramborový, vlašský či zeleninový salát, na obložená houska…
- chuťovky - grilované špízy, chlebíčky, jednohubky, příloha k bramborové kaši…
Tato rostlinná uzenina neobsahuje:
- živočišné tuky a bílkoviny, vejce, cholesterol, syntetická barviva ani konzervanty a vyrábí se ve čtyřech variantách: jemná, papriková, mozaika a uzená.
Není vhodná pro bezlepkovou dietu.
Srovnání energetický hodnot:
vepřové maso 1500 kJ/100 g
hovězí maso 860 kJ/100 g
Sójový výrobek 927 kJ/100 g
Salve Natura 782 kJ/100 g
NÁHRADY ZA MASOVÉ PAŠTIKY:
V obchodech se zdravou výživou můžete zkusit koupit velmi chutné luštěninové nebo zeleninové "svačinky", které můžete střídat s masovými paštikami, nebo je jimi úplně nahradit. Jsou šikovné na svačinu do práce nebo do školy, na výlety nebo i na dovolenou. Dají se koupit nejen čerstvé, ale i pasterizované v allu fólii, což je ideální právě na delší cestování.
V luštěninové pomazánce jsou základní suroviny fazole a pohanka, podle druhu je pak přidán česnek, houby, různé koření atd. Ze zeleninových si můžete vybrat např. nejoblíbenější brokolicovou, špenátovou, mrkvovou, provensálskou …. Svačinku, je opravdu veliký výběr.

Luštěninové pomazánky obsahují navíc hořčík a zinek jako přirozenou součást použitých surovin.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Vishnu Vishnu | E-mail | 10. ledna 2008 v 17:29 | Reagovat

Paráda:-)))  to je jinačí výběr než před 15 lety.   Jedinou "překážkou" je už jen člověk sám.

2 Stano Marček Stano Marček | E-mail | 14. února 2008 v 11:21 | Reagovat

Srdečne gratulujem a držím palce. Čo mňa na vašich produktoch mrzí, sú škroby. Nešlo by to bez nich? Napriek tomu, že som od mladosti vegetarián, ochorel som na srdce. Vysoký tlak, každodenné lieky. Vyliečil som sa tak, že som prestal konzumovať škroby. O to viac štiav a šalátov. Dal som na rady Dr. Walkera a srdiečko mi dnes bije ako zvon, bez liekov. Aj tlak sa upravil...

3 niradnam niradnam | 1. března 2008 v 18:53 | Reagovat

Milý Stano. Dietu dle doktora Normana Walkera důvěrně znám, po dobu 10 měsíců jsem se stravovala výhradně vitariánsky a dokonce jsem si koupila odšťavnovač, který nepracuje na základě odstředivých, tedy rychlých otáčkách, aby zůstalo zachováno co nejvíce enzymů v ovoci a zelenině. Vsoučasné době baštím i vařená jídla, výlučně veganská a piji hodně čaje. ALe na Walkerovu dietku nedám dopustit. Během svého vitariánského období jsem se velmi uzdravila( a měla jsem velké zdravotní potíže - nadváhu) . S těmi škroby nevím přesně, ale škroby jsou vlastně složené cukry. A to víš, Stano, tyto cukry, vlastně polysacharidy člověk potřebuje. Zvláště začínající vegetariáni mají možnost právě kombinováním polysacharidů(škrobů) s rostlinnými proteiny udržet ve své stravě dostatečné mnoství bílkovin. Samozřejmě čím déle je člověk vegetarián nebo vegan, tím je jeho jídelníček( může být) "lehčí".

4 Aduš Aduš | 24. října 2009 v 20:36 | Reagovat

Mě spíše vadí ten pšeničný lepek.Je to fakt lepidlo do střev,působí špatně na imunitu apod..četla jsem o něm samá negativa.Přitom je v těch jídlech,ale tak dobrý.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama