KLASO

8. ledna 2008 v 14:45 | Slunečnice |  Alternativy masných výrobků
KLASO - lahůdky z obilných bílkovin, luštěninové paštiky, obilné krémy

DIETETICKÉ VLASTNOSTI KLASA

Klaso výrobky jsou velmi vhodné pro diabetiky pro nízký obsah sacharidů a současně i nízký obsah tuků.
Celý Klaso sortiment podporuje prevenci proti tzv. "civilizačním chorobám" - např. srdečně-cévní onemocnění, rakovina, kloubní onemocnění. Prevenci podporuje především obsah vlákniny, nepřítomnost cholesterolu a nízký obsah tuků. Luštěninové pomazánky obsahují navíc hořčík a zinek jako přirozenou součást použitých surovin.
Klaso na řízky, řízky obalované a smažené, plátky a prejt obsahují lněné semínko, které je používáno při léčbě různých onemocnění.
Klaso výrobky jsou vhodné pro sportovce. Mají vysoký obsah bílkovin (stejný jako maso) a současně zanedbatelný obsah tuků, které navíc neobsahují cholesterol.
Pro bezlepkovou dietu jsou vhodné pouze paštiky Šohaj plus, Kapucín a Kavalír. Ostatní výrobky pro bezlepkovou dietu nejsou vhodné.

DOBA PŘÍPRAVY

U polotovarů (Lahůdkové, Na řízky, Obalované řízky, Plátky) je doba úpravy cca 5 až 10 minut. U ostatních jen otevřít a použít.
SKLADOVATELNOST
Skladovatelnost je u většiny výrobků 30 dnů od data výroby.. Po otevření je nutno výrobek spotřebovat do 72 hodin. Skladovací teplota +2 až +8° C. Měkké výrobky (Prejt, paštiky, Klasík a Tatarská pomazánka) nejsou vhodné pro zmrznutí. Ostatní výrobky mohou být skladovány v mrazáku.

Luštěninová paštika Lesácká, Luštěninová paštika Šohaj

- hlavní surovina: fazole, kroupy
Luštěninová paštika Šohaj plus (bezlepkový)
- hlavní surovina: fazole, bio pohanka
Luštěninová paštika Kapucín (bezlepkový)
- hlavní surovina: Bio hrách Kapucín, bio pohanka
Luštěninová paštika Kavalír (bezlepkový)
- hlavní suroviny: Bio pohanka, fazole, kvasnice
Použití:
Použijeme jako pomazánku pro rychlé svačiny a lehké předkrmy.
Jako základ pro rychlou luštěninovou polévku nebo kaši. Osmahnutou cibuli a zeleninu zalijeme zeleninovým vývarem, pak přidáme paštiku a vaříme až je zelenina měkká. Dochutíme česnekem a majoránkou.
Z paštiky lze připravit mnoho variant pomazánek tak, že do paštiky vmícháme jemně strouhanou zeleninu (např. křen, česnek, papriku, nakládaný okurek,…)
Pro použití ve studené kuchyni vmícháme do pomazánky až 20 % rostlinného tuku.

Klaso na řízky

- hlavní surovina: pšenice, sója, lněné semeno
Klaso šikmo nakrájíme na 1 cm silné plátky a naklepeme stejně jako maso.
ŘÍZKY - plátek Klasa obalíme v trojobalu a osmahneme či fritujeme
ROŠTĚNKY - plátek Klasa po naklepání obalíme v mouce s kořením, krátce osmahneme a vložíme do připravené šťávy
HAMBURGERY - plátek Klasa osmahneme a vložíme do bulky spolu s kečupem a zeleninou
PTÁČKY - na naklepané plátky vložíme zeleninu a smotáme. Opečeme v troubě nebo na pánvi a podlijeme připravenou šťávou, dusíme až je zelenina měkká (5 min.)

Plátky k omáčkám z klasa na řízky

Připravíme si omáčku (rajskou, cigánskou, gulášovou, paprikovou, svíčkovou, smetanovou, okurkovou, křenovou, houbovou nebo znojemskou apod.), plátky vložíme do horké omáčky a podáváme. Nebo plátky prohřejeme (v páře nebo bo osmahneme na oleji) a přelijeme omáčkou.
Plátky podáváme jako hamburger bez tepelné úpravy.

Plátky Natural z klasa na řízky

Plátky prohřejeme ( v páře nebo v mikrovlnné troubě nebo osmahneme na oleji) a podáváme se špenátem nebo dušenou kapustou či zelím nebo s fazolkami či hráškem na smetaně.
Plátky podáváme jako hamburger bez tepelné úpravy.

Klaso řízek smažený - Řízek podáváme za studena s chlebem nebo ohřátý s bramborem.

Klaso jemné, Klaso lahůdkové
hlavní surovina: pšenice, sója
Klaso nakrájíme na plátky a z obou stran osmahneme na oleji (3-5 minut).
V OMÁČCE - osmahnutý Klaso plátek vložíme do hotové omáčky (rajské, křenové, Vitana omáček, apod.).
DUŠENÉ - osmahnutý Klaso plátek podusíme ve šťávě (cca 5 min.). Plátek nemusí být předem osmahnutý.
Klaso nakrájíme na kostky nebo nudličky a osmahneme na oleji (3-5 minut).
GULÁŠ - do hotového guláše vložíme osmahnuté kostky Klasa a pohřejeme (5 min.).
ČÍNA - do hotového základu na čínu vložíme osmahnuté kostky Klasa a prohřejeme (5 min.).
Klaso pomeleme a připravíme z něho běžným způsobem SEKANOU, KARBANÁTKY, ČEVABČIČI.
Kostky z klasa lahůdkového - hlavní surovina: klaso lahůdkové
Kostky lze použít bez předchozí tepelné úpravy do hotových zeleninových jídel nebo do guláše (segedinského guláše), do frankfurtské polévky, hodí se i do zapečených pokrmů.
Kostky lze použít jako tlačenku s cibulí a octem. Je dobré nechat odležet.
Kostky přidáváme do zeleninového salátu.
Kostky na čínu z klasa lahůdkového - hlavní surovina: klaso lahůdkové. Kostky přidáme k hotové směsi na čínu, krátce prohřejeme a hned podáváme.

Obilný krém KLASIK VANILKOVÝ, Obilný krém KLASIK KAKAOVÝ

hlavní surovina: pšenice
Jako svačinka - Klasík nastříkáme přímo ze střívka (jako ze zdobičky) na plátky nakrájeného ovoce nebo oplatek.
Do ovocných salátů a pohárů - vanilkový krém smícháme s ovocem čerstvým nebo kompotovaným.
Jako máslový krém do Klasíku vmícháme rostlinný tuk (cca 20%) a použijeme pro plnění zákusků, dort, drobného cukroví.
Pro přípravu koktailu - Klasík smícháme s mlékem a s ovocem (čerstvým, kompotovaným) a namixujeme.
Pro přípravu obilné kaše - Klasík dle potřeby ředíme mlékem a prohřejeme.
Pro přípravu ovocné omáčky Klasík zředíme ovocem, mlékem a prohřejeme.
Nikdy neředíme vodou.
Klaso klobása - hlavní surovina: pšenice, sója. Klobásu nejdříve zbavíme obalu.
Klobásu opečeme na pánvi (není nutné) a podáváme: s chlebem a zeleninou
ke hrachové kaši a okurkou a chlebem
místo uzeniny do polévek (zelňačka) a gulášů
Klobásu opečeme nad ohněm jako špekáčky.
Vmícháme do zeleninového salátu.
Klaso sekaná - hlavní surovina: pšenice, sója. Opečeme na pánvi, podáváme s chlebem, okurkou a zeleninou. Nebo opečeme a podáváme s bramborem a se zelím nebo rajskou omáčkou.
Klaso prejt - hlavní surovina: pšenice, lněné semínko. Podáváme za studena s okurkou a chlebem, nebo opečený s bramborem a zelím nebo pečivem.
Tatarská pomazánka - hlavní surovina: klaso lahůdkové. Namažeme na topinku nebo použijeme k přípravě chuťovek.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 niradnam niradnam | 1. března 2008 v 18:53 | Reagovat

klaso- to je žraso:-)

2 anna anna | E-mail | 23. března 2010 v 18:18 | Reagovat

ahoj jeste by me zajimalo kde to klaso koupim nebo kde se da sehnat...dekuji ya odpoved anicka

3 dead.chocolate dead.chocolate | 13. května 2010 v 19:23 | Reagovat

hmmm, ještě jsem klaso neměla, ale to vanilkový mě láká=), pokud ste ho už někdo vyzkoušeli můžete pls napsat recenzi? (nemyslím jenom to vanilkový ale jakýkoli Klaso)

4 generic generic | E-mail | Web | 23. května 2014 v 14:33 | Reagovat

Hello!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama